Leveringsplikt for bredbånd bør innebære at kommuner kan innføre neste generasjons interaktive læringsplattformer i skolen, mener KS. Foto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke

KS advarer regjeringen mot digitalt klasseskille

Regjeringen vil opprette en leveringsplikt for bredbånd med en minimumskapasitet på 10 eller 20 Mbit/s. Det er altfor lite, mener blant andre KS og Forbrukerrådet.

Regjeringen vil innføre leveringsplikt for bredbånd for å sikre at innbyggere og næringsliv har tilgang til internett. Forslaget innebærer at myndighetene, med noen unntak, kan pålegge én eller flere tilbydere leveringsplikt, slik at alle husstander og bedrifter over hele landet får rett til grunnleggende bredbåndstjenester.

FAKTA

Det er store forskjeller i bredbåndstilbudet mellom tettsteder og spredtbygde strøk, viser en rapport fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) fra september.

Rundt 98 prosent av husstander i tettbygde strøk har tilbud om høykapasitets bredbånd i form av fibernettoppgraderte kabel-TV-nett eller høyhastighetsbredbåndstilgang via brukernes telefonlinjer (VDSL).

Rundt 59 prosent av husstander i grisgrendte strøk har tilsvarende tilbud.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.