Bjørnar Skjæran ligger an til å bli ny nestleder i Arbeiderpartiet. Foto: Nordland Arbeiderparti / NTB scanpix

Fylkestopp innstilt som Ap-nestleder

Bjørnar Skjæran er innstilt som ny nestleder i Arbeiderpartiet etter Trond Giske. Han er gruppeleder i Nordland fylkesting.  

Valgkomiteen i Arbeiderpartiet innstiller enstemmig på at Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik og Kjersti Stenseng gjenvelges som ledelse i Arbeiderpartiet på landsmøtet i april. 

- Det er bred oppslutning om dagens ledelse i organisasjonen, og at de er de rette til å lede oss inn mot det viktige valget til høsten, sier valgkomiteens leder, Hans-Christian Gabrielsen.

Trond Giske gikk av som nestleder i Ap etter meetoo-varsler for et drøyt år siden. Valgkomiteen innstiller på at Bjørnar Skjæran (52) fra Nordland velges som ny nestleder på landsmøtet i første helgen i april. 

Skjæran er nå gruppeleder for Ap i Nordland fylkesting og også leder i fylkeslaget. Han har vært med i Arbeiderpartiets setralstyre siden 2013. Fra 2011 til 2015 var Skjæran ordfører i Lurøy kommune. 

- Bjørnar Skjærans erfaring som gårdbruker og lokalpolitiker er viktige kvaliteter inn i partiets ledelse. Han har sitt daglige virke utenfor Stortinget og bringer med det inn perspektiver fra politisk debatt og partiarbeid lokalt. Vi mener at ledelsen som kollegium vil bli styrket med Skjæran. Arbeiderpartiet har lang tradisjon for å ha en partiledelse som speiler landet, og Skjæran vil bidra med en sterk og klar stemme fra nord hvis han blir valgt av landsmøtet, sier Gabrielsen. 

 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.