Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Frp-flørt i Drammen opprører

I dag innkaller Drammen Ap til gruppemøte for å diskutere partifellen Yousuf Gilanis pikante valgkampsamarbeid med erkefienden Frp.

Flere sentrale Ap-politikere har tatt kontakt med gruppeleder Tore E. Hansen for å be om en forklaring på Gilanis soloopptreden, skriver Drammens Tidende. Partifellene satte nemlig kaffen i halsen, da de leste nyheten om at Ap-representant Yousuf Gilani har gitt råd til Frp om innvandringsspørsmål.

Gilani ga rådene i kraft av sin stilling som leder av Innvandrerrådet i Drammen, men nå murres det i rekkene, bekrefter Hansen overfor Drammens Tidende.

- Jeg har allerede fått noen telefoner fra personer som lurer på hva dette er for noe, forteller Aps gruppeleder, som mener Gilani burde ha underrettet egen valgkampledelse på forhånd.

Tidligere har KrF dratt veksler på Gilanis innsikt i innvandrermiljøene. Men når partiet som fra flere hold stemples som “innvandrerfiendtlig” suger næring av Ap-politikeres bryst, er begeret fullt.

Selv avdramatiserer Yousuf Gilani sitt Frp-engasjement.

- Dette handler ikke om meg som Ap-politiker. Politisk står jeg ved partiet. Der er det ikke rom for tolkninger, parerer Gilani.

Tore E. Hansen mener derimot at kontakten ikke er uproblematisk, ettersom det er valgkamp og Gilani er en framtredende Ap-politiker.

Dermed er det duket for intern oppvask på kammerset i Drammen Ap i dag.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.