Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Frp-er anmeldes for rasisme

Frp-politikeren Ole Elling Aarvik i Skaun blir politianmeldt for sine uttalelser i lokalavisa Sør-Trøndelag om flyktninger og utlendinger.

Morten Myking, leder av Jarlen Mottak i Hemne, står bak anmeldelsen, men presiserer at det er som privatperson at han anmelder Aarvik.

– Jeg er rystet over at en folkevalgt i et kommunalt utvalg kan uttrykke noe sånt. Det er helt ufattelig. Jeg mener påtalemyndigheten må se på om den type ytringer ligger innenfor straffeloven. Det er ytringsfrihet, men man kan ikke si alt man ha lyst til, sier Myking til Sør-Trøndelag.

Uttalelsene Myking reagerer på er blant annet disse: «Hvis vi slipper innpå oss disse her, ser vi siste generasjon sitter rundt bordet her og er kvit. De tar over alt», og «de som kommer hit til landet, er utspekulerte kjeltringer», samt bruken av uttrykket «svartinger».

– Jeg oppfatter dette som rasistiske uttalelser, sier Myking.

Aarvik sitter i oppvekstutvalget i Skaun, og Myking mener det er særlig ille at en folkevalgt som legger premissene for hvordan barn skal ha det i oppveksten, kommer med slike uttalelser.

– Han skal være en foregangsfigur på holdninger, mener Myking.

Anita Gilde, leder av Skaun Frp, ber om unnskyldning for uttalelsene som Aarvik har kommet med, men vil ikke si om de får konsekvenser for hans forhold til partiet.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.