Ordfører Øivind Sand og flyktning- og inkluderingsleder Narges Pourzia i Rælingen kommune,

Får 100 prosent av flyktninger i jobb eller utdanning

Rælingen kommune har 100 prosent måloppnåelse på å få flyktninger ut i jobb eller utdanning. «Tøff kjærlighet» er oppskriften.

– Alle innbyggere som til enhver tid befinner seg i Rælingen, er hele mennesker. Vi er nødt til å se dem som det, ikke se på flyktninger som en spesiell gruppe, sier Rælingen-ordfører Øivind Sand (Ap).

Han og leder Narges Pourzia ved flyktning- og inkluderingstjenesten i Rælingen kommune fortalte hvordan de lykkes med inkluderingsarbeid på Kontrollutvalgskonferansen på Gardermoen onsdag. Mens landssnittet er 44 prosent, har nemlig Rælingen de to siste årene hatt en måloppnåelse på 100 prosent når det gjelder å få flyktninger ut i jobb eller utdanning. Og nettopp hvordan man ser på flyktningene, er en viktig årsak til det.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.