Gruppeleder for Høyre, Håvard Kyvik Gulliksen, fant sammen med de andre borgerlige partiene samt Kystpartiet, og sikret flertall for et Troms-budsjett. Han kan bli ny fylkesrådsleder i Troms. Foto: Tor Farstad

Budsjett og borgerlig flertall i Troms

Skolestrukturen består. Bjarkøy og Langesund-forbindelsene vedtas. Innsparingene blir skjøvet på. Fem borgerlige partier går sammen og danner flertall for et nytt fylkesråd.

Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Kystpartiet og Venstre går sammen om å danne et flertall i fylkestinget. De ble i dag, torsdag, enige om budsjettet og vil etter hvert danne fylkesråd. Hvem som blir rådsleder og hvordan posisjonene skal fordeles, blir ikke klart i løpet av denne samlingen.

I fylkestinget er Høyres snuoperasjon blitt grundig kommentert. Det var også deres fylkesråd som var ansvarlig for skoleforslaget hvor mange skoler og linjer ble foreslått nedlagt. Men nå skal alt fredes.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.