Oslo kommune vil at ordfører Fabian Stang (H) og andre framtredende politikere skal kunne bruke kollektivfeltet. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen

Bruker sikkerhetskortet for å komme fram i trafikken

Oslo kommune vil at bilene som kjører byens mest profilerte politikere skal få kjøre i kollektivfeltet, slik Kongen, Stortinget og regjeringens representasjonsbiler kan.

I dokumenter Aftenposten har fått innsyn i, begrunnes søknaden til Politidirektoratet med sikkerhetshensyn, ikke et ønske om å slippe unna trafikken.
– Det handler ikke om det, men om sikkerhetsmessige hensyn der det kunne vært hensiktsmessig å benytte kollektivfeltet. Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljene i disse vurderingene, sier sikkerhetssjef Arne Kvanvig i Rådhusets forvaltningstjeneste.
Byrådstaben opplyser til avisen at søknaden er sendt på rent faglig grunnlag, og at ingen politikere har vært involvert. Rådhusets sjåførtjeneste brukes i hovedsak av ordføreren, byrådslederen og andre profilerte politikere.
– Jeg synes dette er en dårlig idé. Det er mange med behov for å komme raskt fram. Jeg ser ikke noen grunn til at dette skal gjelde spesielt for politikerne, sier bystyrerepresentant Ivar Johansen (SV).

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.