Helse- og omsorgspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Ingvild Kjerkol, krever forbedringer i fastlegeordningen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixHeiko Junge / NTB scanpix

Ap vil bevilge 24 millioner kroner til å rekruttere nye fastleger

Arbeiderpartiet vil ha full gjennomgang av fastlegeordningen og krever at helseminister Bent Høie (H) handler raskt.

En gjennomgang VG har gjort viser at kommuner over hele landet sliter med å få tak i fastleger. Rekrutteringssvikten rammer mange hundre tusen innbyggere.

I årets budsjett har Arbeiderpartiet vedtatt å bevilge 24 millioner kroner til en kortsiktig rekrutteringspakke for kommuner som sliter med å ansette leger.

– Fastlegeordningen er i ferd med å forvitre, og vi vil ikke kjenne til konsekvensene før de er der. Et enstemmig Storting har vedtatt en evaluering. Nå må helseministeren komme opp med designet på den raskt, og det må være forslag som fører til forbedringer, sier Ingvild Kjerkol, helse- og omsorgspolitisk talsperson i Ap.

Helseminister Bent Høie sier regjeringen vil evaluere fastlegeordningen.

– Departementet er i dialog med Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon (KS) og Legeforeningen om både innholdet i og gjennomføringen av evalueringen, inkludert tidsperspektivet, sier han.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.