KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: KrF
KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: KrF
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

– Ap og Høyre er naturlige partnere for KrF

Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide mener at avstanden mellom KrF og Fremskrittspartiet har økt. Han ser i stedet på Høyre og Arbeiderpartiet som naturlige samarbeidspartnere.

Utspillene fra Carl I. Hagen har økt avstanden mellom Frp og KrF på kommuneplan, mener Hareide.


– Avstanden til Frp på grasrota i KrF øker med slike uttalelser som Hagen har kommet med. Det er inntrykket jeg sitter med, sier Hareide til Klassekampen.


Hareide er skuffet over Hagens standpunkt i innvandringsdebatten, og KrF-lederen mener at Hagen legger opp til en debatt på synsing og bygging av fiendebilder. Hareide reagerer også på Hagens utspill om at politiet overprioriterer terroretterforskningen.


Nå vil KrF se en annen vei.


– Før juli trodde man det meste var avgjort og at høyresiden skulle gjøre rent bord. Når det nå er mye jevnere, får KrF en mye mer betydningsfull posisjon, sier Hareide.


Avstanden til Frp har i Hareides øyne økt. Det er derfor naturlig for KrF å finne andre partnere i kommunepolitikken, mener han.


– Både Høyre og Ap ser på oss som en attraktiv alliert i kommunene. Vi legger ingen føringer for hvilke partier våre lokalpolitikere skal samarbeide med, men begge disse partiene er viktige samarbeidspartnere rundt om i kommunene, sier Hareide. (NTB)