KS-leder Gunn Marit Helgesen advarer mot nye nasjonale krav til hvordan kommunene skal yte sine tjenester. Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke

Advarer Høyre mot å begrense lokalt selvstyre

KS-leder og Høyre-topp Gunn Marit Helgesen mener at flere vedtak på Høyres landsmøte i verste fall kan bidra til å begrense det lokale handlingsrommet.  

Høyres landsmøte vedtok i helgen storresolusjoner om lokal verdiskapning og velferd i kommunene. I begge de politiske dokumentene ble det vedtatt nasjonal politikk som kan begrense det lokale selvstyret – og noen som vil øke det.

KS-leder Gunn Marit Helgesen, som også er Høyres ordførerkandidat i det nye fylket Vestfold og Telemark, deltok på store deler av landsmøtet. Hun legger vekt på at veldig mange talte varmt for det lokale selvstyret, men innrømmer at det ikke alltid ble fulgt opp i praksis.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.