Anmeldelsen mot to politikere er henlagt, men saken er trolig ikke død

Politikk. To SV-politikere i Nordkapp ble anmeldt av en leder i kommunen for personforfølgelse. Politiet har henlagt saken, men en av politikerne tar saken videre.
Rolig: Honningsvåg sentrum virker harmonisk, men under valgkampen har det vært mye konflikt. Anmeldelsene mot to SV-politikere ble denne uken henlagt. Foto: Thomas Frigård

– Anmeldelsen var helt grunnløs, og jeg kan ikke la dette bare bli liggende. Saken har hatt stor konsekvens for min familie, og jeg vil nå anmelde lederen for falsk anmeldelse, sier Ottar Hansen.

Han er ansatt i teknisk avdeling i Nordkapp kommune og kommunestyrerepresentant for SV, og rett før valget ble han og partikollega Hermann Mathiesen av en kommunal leder anmeldt for personforfølgelse av henne og hennes familie. Under valgkampen skal Mathiesen ha blitt drapstruet av mannen til den nevnte lederen i kommunen, og mannen fikk en bot på 8000 kroner for ordensforstyrrelse. Hansen mener at anmeldelsen og trusselsaken har en sammenheng. Hansen fikk status som siktet i saken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.