Ber ministeren svare på om kommunene får kompensasjon

Politikk. Regjeringen er ikke enig med seg selv om kommunene skal kompenseres for kostnadsøkninger grunnet endringer i AAP. Lise Christoffersen (Ap) ber om et tydelig svar.
Ber om svar: Stortingspolitiker Lise Christoffersen (Ap) vil vite hvem man kan stole på av Arbeids- og sosialdepartementet og kommunalministerens uttalelser. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix

– Den politiske ledelsen i Arbeids- og sosialdepartementet og kommunalministeren svarer to forskjellige ting, og det er oppsiktsvekkende at regjeringen ikke har en samkjørt politikk. Dette er veldig spesielt, sier Lise Christoffersen (Ap).

I slutten av mars kunne flere kommuner gjennom Kommunal Rapport melde om at regjeringens skjerpede krav til å få arbeidsavklaringspenger (AAP) har påført kommunene millionkostnader i form av økt bruk av sosialhjelp. NAV har foretatt en egen undersøkelse og har kommet fram til at regelendringen har medført 3.100 nye mottakere av sosialhjelp på landsbasis, og en ekstrakostnad for kommunene på 170 millioner kroner. Under Stortingets spørretime 10. april avviste kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) at disse kostnadene kom til å bli kompensert i 2019, og ei heller i 2020.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.