Rødgrønt samarbeid i Trondheim kan ryke

Politikk. Går Venstre i regjering, må Ap kaste dem ut av bystyresamarbeidet i Trondheim, krever SV. Det Ap-ledede samarbeide kan dermed ryke etter 14 år.
Går Venstre i regjering, må Ap kaste dem ut av bystyresamarbeidet i Trondheim, krever SV. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Koalisjonen består i dag av sju partier. I  Adresseavisen mandag stilte SV ultimatumet om at Ap må kaste Venstre ut av bystyresamarbeidet om partiet går i regjering.

– Hvis Venstre går i regjering og bruker sin politiske kapital på å styrke den mest høyreorienterte regjeringen i norsk historie, så kan vi på prinsipielt grunnlag ikke lenger samarbeide med dem, sier Ottar Michelsen, gruppeleder i Trondheim SV, til Klassekampen.

SVs ultimatum møtes med irritasjon i Ap.

– Vi er et parti som holder løfter og avtaler. Og når vi har skrevet under en avtale med seks andre partier, holder vi den. Det er SV som ønsker å gå ut, og vi forholder oss til spillereglene, sa ordfører Rita Ottervik (Ap) til Adressa mandag.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.