Helge Eider  er glad for at intensjonen om et sterkt nærpoliti med lokal forankring er ivaretatt, men utelukker ikke lokaliseringsdebatter.  Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Helge Eider er glad for at intensjonen om et sterkt nærpoliti med lokal forankring er ivaretatt, men utelukker ikke lokaliseringsdebatter. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

KS: – Kan bli turbulens om politireform

Den nye politireformen ivaretar intensjonen om et nærpoliti med sterk lokal forankring. Men det kan raskt bli turbulens om hvilke lokale lensmannskontorer som skal legges ned, sier Helge Eide i KS.

– Det er ingen tvil om at når slike spørsmål kommer opp, er det potensielt konfliktfylt. Man skal være veldig blåøyd dersom man ikke tror det er tilfelle, sier Eide, som er direktør for interessepolitikk i kommuneorganisasjonen KS, til NTB.

Ifølge nærpolitireformen skal Politidirektoratet rådføre seg med kommunene når puslespillet om hvordan de nye politidistriktene skal se ut, skal legges. Endelig avgjørelse skal tas av direktoratet, mens kommunene får adgang til å klage til politikerne dersom det oppstår uenighet.