Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

- Dobbeltmoral blant kommunepolitikere

- Når kommunepolitikere klager på pengemangel og samtidig går med på å høyne lederlønningene, minner det mye om dobbeltmoral.

Det mener LO-sekretæren i Troms, Svein Rasmussen. Han reagerer sterkt på at sjefssjiktet i flere Troms-kommuner har bevilget seg selv fete lønnstillegg.


I Målselv har man uten debatt gått inn for en lønnsøkning på opptil tre lønnstrinn for ledere. Rådmannen går opp fra lønnstrinn 55 til 57 og vil tjene 357.000 kroner.


Lenvik måtte stenge to av barnehagene, men rådmannen og ordføreren stiger to hakk på lønnstigen til 319.400 kroner i året.


I Tromsø, der gjelda har passert 1 milliard, vil rådmannen rykke opp flere lønnstrinn, fra 59 til 65. Lønna ligger alt på over 400.000 kroner, pluss et overtidsstillegg på 10.000 kroner. Ordføreren må nøye seg med 371.500 kroner.


Uten kontroll
- Når kommunepolitikerne klager på pengemangel og samtidig går med på å høyne lederlønningene, minner det mye om dobbeltmoral. Det virker som om man mangler styring med økonomien, ja, enkelte steder ser det ut til at den er ute av kontroll, sier Rasmussen.
Lederlønningene steg med ca. 6.000 kroner ved siste oppgjør, og når mellomoppgjøret kommer 1. mai, vil dette bety ytterligere lønnsøkninger.
- Regjeringen må gripe inn og hindre overoppheting med prisvekst og renteoppgang. Gjør den ikke det, er vi i gang med gamle synder, og nå bør vi ha lært, advarer Svein Rasmussen.

- Når kommunepolitikerne klager på pengemangel og samtidig går med på å høyne lederlønningene, minner det mye om dobbeltmoral, sier Svein Rasmussen, LO-sekretæren i Troms.