Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Oppsigelsesvarsel til 100

Balsfjord kommune sendte varsel om oppsigelse til 100 ansatte til tross for at kun en håndfull eller to må gå når oppryddingen er ferdig.

Etter budsjettbehandlingen før jul, ble det klart at antall ansatte i Balsfjord kommune må ned. Mens rådmannen ville legge ned skoler, gikk politikerne i følge Nordlys inn for kutt i rådhuset og teknisk sektor.


- At så mange som 100 fikk varsel om oppsigelse, skyldes rett og slett at kommunen ikke har oversikt over hvem som må gå, men at ulike stillingshjemler og oppgaver totalt omfatter så mange personer, sier rådmann Trond Stenhaug til Kommunal Rapport.


Vurderer alle muligheter
Dette har skapt unødvendig mye angst hos ansatte. Nordlys skriver at situasjonen har sendt en tidevannsbølge av frustrasjoner over rådhuset. Nå jobber de tillitsvalgte og administrasjonen sammen for å finne en best mulig løsning.
- Men vi kommer dessverre ikke utenom oppsigelser, Stenhaug. Da avisa gikk i trykken var det fortsatt forhandlinger mellom administrasjonen og organisasjonene, og rådmannen ville derfor ikke gå ut med et konkret antall. Trolig vil rundt 10 personer miste jobben.
- Vi samarbeider hele tiden med de tillitsvalgte og har en felles forståelse om håndteringen av saken håndteres, sier han.
Kommunen har mange vakante stillinger, og for å komme ned i et så lavt antall oppsigelser som mulig, vurderes naturlig avgang, førtidspensjonering, stillingsreduksjon, omplassering og andre tiltak.
- Denne situasjonen er vond og vanskelig, men det var ikke mulig å finne andre løsninger, sier ordfører Eva Johnsen.


Mye angst
Til tross for at et oppsigelsesbrev til hver femte ansatte har skapt uro, bekrefter de tillitsvalgte at framgangsmåten er i tråd med hovedavtalen.
- Vi kritiserer ikke rådmannen. Han gjør bare det han må. Det er kommunestyret som er ansvarlig for situasjonen, og det må ha lært at det må foreligge en konsekvensanalyse før slike vedtak gjøres, sier hovedtillitsvalgt Henry Jensen i Norsk Kommuneforbund til Nordlys.

Skrevet av: Mikkel Friis