KrFs kommunalpolitiske talsperson Torhild Bransdal mener eiendomsskatten er et viktig instrument for kommunene, og at inntektene sikrer bosetting og tjenestetilbud. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KrFs kommunalpolitiske talsperson Torhild Bransdal mener eiendomsskatten er et viktig instrument for kommunene, og at inntektene sikrer bosetting og tjenestetilbud. Foto: Ned Alley / NTB scanpixNed Alley / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

KrF vil beholde maskinskatten

Både LO og NHO mener maskinskatten er kaotisk og støtter regjeringens forslag om å fjerne den, men Kristelig Folkeparti vil beholde skatten. 

KrF vil ikke fjerne eiendomsskatten på maskiner og installasjoner. Det kommer fram av partiets alternative budsjett som legges fram torsdag, skriver  Nationen.

Regjeringen har foreslått en utfasing av skatten over en femårsperiode fra 2019 til 2023. På sikt vil dette bety at næringslivet sparer om lag 800 millioner kroner, mens kommunene taper tilsvarende. Samtidig vil staten ifølge avisen øke sine inntekter med omkring 100 millioner kroner.

– Det er en gedigen omfordeling mellom staten og kommunene. Er det én sak vi har hatt massive tilbakemeldinger på, er det denne, sier partiets kommunalpolitiske talsperson Torhild Bransdal.

(©NTB)