Slike konferanser kan vi ikke ha når koronaen herjer. Og kanskje blir det ikke slik når pandemien er over heller. Her er daværende justisminister Anders Anundsen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) på en konferansen i Kommunenes Hus om radikalisering.

Foto: Terje Lien

Satser på desentralisert digital storkonferanse

Før samlet KS 700 deltakere i Oslo til kommunalpolitisk toppmøte. I 2021 blir det hele desentralisert til ti studioer landet rundt. Og kanskje er det slik konferanser blir etter koronaen, også?

PODKAST: Det blir billigere for deltakerne, det er miljøvennlig når færre trenger å fly og flere kan delta på KS-konferansene. KS-huset i Oslo har vanligvis kurs og konferanser året rundt. Store konferanser som Kommunalpolitisk toppmøte foregår gjerne på hoteller i byen med god plass. Men siden mars har det vært stille på konferansefronten. Digitale samlinger og webinarer har det derimot vært en del av.

Hør podkasten nederst i artikkelen

Når KS nå planlegger Kommunalpolitisk toppmøte den 2. mars 2021, må de regne med at koronaen fremdeles preger landet. Toppmøtet skal arrangeres sammen med de regionale strategikonferansene.

– Dette blir en hybridkonferanse. Vi har aldri gjort det før, og vi tenker selvfølgelig at det kan brukes i framtiden også, sier fagsjef Dag-Henrik Sandbakken i denne podkasten.

Slik blir skal storkonferansen rigges:

• 10 regionale studioer som hver kan romme inntil 200 deltakere (dersom den regionale smittesituasjonen skulle tillate det)

• Samme design i alle studioer.

• Én hovedprogramleder og ti regionale programledere.

• Én hovedprodusent med teknisk personale i alle studioer.

• Mulighet for både digital og fysisk deltakelse.

– Minuset med denne måten å gjøre det på er at kommunefolk ikke treffer folk fra andre steder i landet, sier Sandbakken.

Ellers i denne podkasten hører vi Senterpartiets helsepolitisk talsperson Kjersti Toppe snakke om demokratisk underskudd i smittevernloven, og forsker Ailin Aastvedt snakke om risiko og innovasjon.

Og til eventuelt skal vi på do med Haugesund bystyre.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.