Landsstyret kritisk til at finansieringsordning svekkes igjen

Pleie og omsorg. Siden 2016 har endringer i toppfinansieringen gitt kommunene en ekstraregning på 1 milliard. KS' landsstyre er meget kritisk.
For fjerde år på rad foreslår regjeringen å øke innslagspunktet for toppfinansieringsordningen med mer enn anslått lønns- og prisvekst tilsier. Arkivfoto

I Solberg-regjeringens budsjettforslag for 2020 foreslås det at innslagspunktet for toppfinansieringsordningen av ressurskrevende tjenester økes til 1.361.000 kroner. Det er 50.000 kroner ut over anslått lønnsvekst for 2019. Blir forslaget vedtatt, er dette fjerde året på rad at innslagspunktet øker ut over anslått lønnsvekst (se tabell).

Det liker landsstyret i KS dårlig. I en uttalelse fra landsstyret heter det at landsstyret er meget kritisk til at toppfinansieringsordningen for ressurskrevende tjenester nok en gang svekkes.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.