Tror hjemmesykepleien blir bedre hvis pasientene får bestemme

Pleie og omsorg. Fersk masteroppgave sår tvil om kommunenes administrasjon vet hva mottakere av hjemmesykepleie og ansatte egentlig har behov for.
I enkelte tilfeller må mottakere av hjemmesykepleie forholde seg til 110 forskjellige ansatte i løpet av et år, viser ny masteroppgave fra Universitetet i Stavanger. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Masteroppgaven er basert på en studie av hjemmesykepleien i to norske kommuner. De to kommunene hadde valgt ulike måter å organisere hjemmesykepleien på. Kommunene ligger i samme region og har lik politisk styringsmodell, men ulik størrelse og organisering, skriver Universitetet i Stavanger (UiS) på sine nettsider.

I hver av kommunene gjennomførte Christophe Eward Kattouw intervju med lokalpolitikere og administrasjonsledelsen, og leste gjennom kommunedokumenter. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.