Det er totalt omtrent 50 stillinger i pleie - og omsorgsektoren på Vega som har omtrent 1.200 innbyggere. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Det er totalt omtrent 50 stillinger i pleie - og omsorgsektoren på Vega som har omtrent 1.200 innbyggere. Foto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Småkommune lyser ut 13 deltidsstillinger

Vega kommune skal lyse ut 13 deltidsstillinger som helsefagarbeider. – Ingen jobber ufrivillig deltid, sier ordføreren.

FAKTA

51 prosent jobber deltid i kommunene.

I fylkeskommunene jobber 30 prosent deltid.

67 prosent jobber deltid i helse- og omsorgssektoren. 

Kilde: KS

Formannskapet i Vega kommune har vedtatt å lyse ut 13 deltidsstillinger, de fleste av dem helgestillinger, skriver Brønnøysund Avis.

Ordfører Andre Møller (Ap) på Vega sier at det ikke er nye stillinger som skal lyses ut, men assistentstillinger som nå blir gjort om til helsefagarbeiderstillinger.

– Vi tilbyr assistenter å ta helsefagutdanning. Antallet deltidsstillinger blir så høyt fordi ansatte vil jobbe hver tredje helg, ikke annenhver helg. Da blir det hull i helgeturnusen, sier Møller til Kommunal Rapport.

– Hva tenker du om at de ansatte ikke vil jobbe annenhver helg?

– Det forstår jeg godt. Vi har mange ansatte som har jobbet en stund. De vil prioritere andre ting. Det er forskjellige faser i livet. Administrasjonen har sjekket om noen jobber uønsket deltid. Det er det ikke, og det gir meg en god følelse., Men vi må tenke nytt. Vi skal snart ha et møte med nabokommunen Sømna som med hell har forsøkt ønsketurnus.

– Kan det være uheldig for kvaliteten på tjenestene at det er mange deltidsansatte?

– Det tror jeg ikke. Vi har veldig gode resultater på brukerundersøkelser, og de ansatte virker også fornøyde.