Det skal nå være sikret flertall på Stortinget for at kommunene får avgjørelsesmyndighet i disse sakene, ifølge Bergens Tidende.

Det skal nå være sikret flertall på Stortinget for at kommunene får avgjørelsesmyndighet i disse sakene, ifølge Bergens Tidende.

Foto: Terje Lien

Ap sikrer kommunal vindkraft-makt

Arbeiderpartiet sikrer at kommunene får avgjørelsesmyndighet i søknader om nye vindkraftverk. Søknadene skal nå behandles etter plan- og bygningsloven.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe støtter kravet om at søknader om nye vindkraftverk skal behandles etter plan- og bygningsloven. Dermed er det flertall på Stortinget for at kommunene får avgjørelsesmyndighet i disse sakene, skriver Bergens Tidende.

I dag behandles vindkraftsaker etter energiloven, og dermed er det staten som har siste ord. Nå skal fremtidige vindkraftverk reguleres etter plan- og bygningsloven.

– Det vil kunne gi langt bedre prosesser i fremtiden, sier Ruth Grung (Ap), saksordfører for stortingsmeldingen om vindkraft.

Det har vært stor motstand mot bygging av vindkraftverk i flere kommuner.

Etter det avisen erfarer, pågår det nå også forhandlinger mellom regjeringspartiene og Frp om et nytt konsesjonssystem for vindkraft.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.