Direktør Anne Lindboe i Private barnehagers landsforbund sier de aller fleste private barnehager driver ordentlig, men sier at medieoppslag om påstått misbruk av offentlige midler kan svekke tilliten til private barnehager. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Vettregler for private barnehager skal hindre pengemisbruk

Etter inspirasjon fra fjellvettreglene, innfører Private barnehagers landsforbund vettregler som skal hindre misbruk av offentlige midler etter medieoppslag.

Organisasjonen har nettopp forfattet ni vettregler for medlemsbarnehagene etter medieoppslag om barnehager som har misbrukt offentlige midler, skriver Dagbladet.

– Det har vært mange saker det siste året som er uheldige, slik som de framstår i mediene. Våre barnehager drives med tilskudd fra det offentlige, og vi har nulltoleranse for misbruk av offentlige midler, sier direktør Anne Lindboe i Private barnehagers landsforbund til avisen.

Vettreglene, som også er omtalt av Utdanningsnytt, handler om at foreldre og andre skal være trygge på at tilskuddene som gis, går til barnas beste, forteller Lindboe.

Blant annet handler regel nummer 1 handler om å «unngå selskapsstrukturer og transaksjoner som er regnet til å skape usikkerhet om driften», mens regel nummer 4 sier at feil bruk av offentlige tilskudd alltid er feil.

– Det er ikke til å stikke under en stol at oppslag om påstått misbruk av offentlige midler kan svekke tilliten til private barnehager. Det er i så fall veldig synd, for de fleste driver ryddig, redelig og ordentlig, sier Lindboe.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.