Administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL. Foto: PBLPBL

Har etterlyst nasjonale retningslinjer i barnehager i over ti år

I over ti år har Private Barnehagers Landsforbund (PBL) etterlyst nasjonale retningslinjer for å forhindre overgrep og ulykker i barnehager, uten at noe har skjedd.

Administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL, sier til P4 at det i dag kun finnes en veileder som er ti år gammel, og at det er altfor stor variasjon mellom kommunene når det gjelder tilsyn og hva slags retningslinjer som følges i barnehagene.

– Det her har blitt tatt opp med jevne mellomrom og blitt diskutert i mange forum, men det har ikke skjedd noe konkret. Vi er litt forundret og frustrert over det, sier Olsen, som ikke tror barnas beste er ivaretatt i de strukturene som er i dag.

– Det er utrolig viktig at man nå setter seg ned og ser på tiltak sånn at man unngår å få flere slike saker. Det største og tyngste initiativet må komme fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), sier Olsen.

Kunnskapsdepartementet ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Mandag ble det kjent at en mann i 30-årene i Bergen har forgrepet seg på en fire år gammel gutt i barnehagen han jobbet i. Mannen har også innrømmet overgrep mot fire andre gutter. For under et år siden ble det avdekket at en mann i 30-årene har begått overgrep mot 15 barnehagebarn i Tromsø. (©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.