Ny modell skal få bukt med fattigdom

Oppvekst. Ved å organisere tjenestene på en ny måte, håper Kristiansand kommune å forhindre at lavinntekt i familier går i arv.
- Den nye modellen inngår i et forskningsprosjekt, sier prosjektleder i Kristiansand kommune, Kristine Løkås Vigsnes (t.h.) Her sammen med forskningsrådgiver Eirik Abildsnes i Kristiansand kommune og seniorforsker i NORCE, Eirin Mølland. Foto: Kristiansand kommune

Modellen, som er utviklet av Kristiansand kommune, har fått navnet «Nye mønstre – trygg oppvekst» og er ett av satsingsområdene i Folkehelseprogrammet i Agder. I alt 15 kommuner deltar i satsingen.

– Modellen skal prøves ut i 5 år. Cirka 200 familier inngår i satsingen, det vil si nesten 600 barn og over 250 voksne, sier prosjektleder i Kristiansand kommune, Kristine Løkås Vigsnes. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.