Helgesen spår fullere klasser på videregående skoler

Oppvekst. Både KS og Utdanningsforbundet mener at det vil bli vanskelig for fylkene å redusere tilbudet i videregående skole, for så å øke det igjen om noen år, slik regjeringen legger opp til.
Regjeringen foreslår nullvekst for fylkene neste år. Det kan ungdom komme til å merke. Arkivfoto

– Det ikke klokt å legge ned tilbud hvis det øker igjen om få år. Alle skjønner at bevilgninger fra staten skal dekke utgifter, men når det gjelder strukturelle endringer, er det ikke bare å skifte fra det ene året til det andre, sier styreleder Gunn Marit Helgesen i KS.

Fylkeskommunene får ikke en vekst i de frie inntektene neste år ifølge forslaget til statsbudsjett, og årsaken er at det blir færre unge mellom 16 og 18 år. Det vil føre til lavere kostnader for videregående skole.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.