Private barnehager fikk 1 mrd. for mye

Oppvekst. Private barnehager fikk nesten 1 milliard kroner mer til pensjonsutgifter i 2017 enn de trengte, viser en ny rapport fra Telemarksforsking. Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) vil kutte tilskuddene.
Kunnskapsdepartementet skal sende forslag til nye regler for private barnehager på høring før sommeren. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Kunnskapsdepartementet arbeider med å stramme inn regelverket for private barnehager, slik at offentlige tilskudd skal komme barna til gode og ikke eierne.

Utviklingen i den private barnehagesektoren har gått i retning av store barnehagekjeder med høy lønnsomhet og stor avkastning, viste en rapport konsulentselskapet BDO laget for Kunnskapsdepartementet i fjor. Det er kjent at private barnehager får høyere tilskudd enn de har utgifter til pensjon. Nå har Telemarksforsking undersøkt dette systematisk for Kunnskapsdepartementet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.