KrF: – Fullfinansiering er viktig

Oppvekst. Både KS og PBL advarer mot at bemanningsnormen for barnehager som regjeringen har foreslått er kraftig underfinansiert. Nå går KrF langt i å stille som garantist for mer penger.
Regjeringen ønsker at kommuner skal bli pålagt at det skal være om minimum én voksen per tre barn under tre år, og én voksen per seks barn over tre år. Nå har diskusjonen om finansiering skutt fart. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Vi har ikke gått gjennom alle detaljene i forslaget fra regjeringen ennå, men vi er opptatt av at normen skal være fullfinansiert fra staten sin side. Det er viktig, sier familiepolitisk talsmann Hans Fredrik Grøvan i KrF til Kommunal Rapport.

Regjeringen foreslo 6. april at det skal lovfestes et krav om minimum én voksen per tre barn under tre år, og én voksen per seks barn over tre år.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.