Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en barnehage i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en barnehage i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen vil ha norskkrav for barnehageansatte

Regjeringen vil ha lovfestet krav til norskkompetanse blant ansatte i barnehager. Forslaget vil bli lagt fram for Stortinget til våren, skriver Aftenposten.

Ifølge en rapport utført for Utdanningsdirektoratet er det store forskjeller i språkkunnskapene blant ansatte i barnehager rundt om i landet. Blant annet svarer en av tre barnehagestyrere med minoritetsspråklige ansatte at norskkunnskapene deres er et problem.

– Resultatet burde bekymre oss. Vi vet at en god barnehage er en hvor barna lærer nok norsk til å legge grunnlaget for å begynne på skolen, og da er de ansatte de viktigste, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til avisen.

Oslo, som har landets høyeste andel ansatte uten norsk som morsmål, krever at nyansatte skal bestå en norsktest. Det er foreløpig ikke klart om Kunnskapsdepartementet vil foreslå en slik modell, eller om arbeidsgiver skal få ansvaret.

(©NTB)