Vararepresentant i Oslo bystyre Aina Stenersen (Frp) kan ikke se annet enn positive sider ved å gå barnevernet etter i sømmene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Vararepresentant i Oslo bystyre Aina Stenersen (Frp) kan ikke se annet enn positive sider ved å gå barnevernet etter i sømmene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixLise Åserud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Vil granske barnevernet i Oslo

Aina Stenersen i Oslo Frp ønsker å ha en uavhengig gransking av barnevernet i storbyen, slik Bergen har vedtatt der, og mener flere byer bør gjøre det samme.

Det sier Stenersen, som er vararepresentant i Oslo bystyre, til Dagbladet. Det skapte oppstyr i Bergen da varaordfører Marita Moltu (KrF) foreslo og fikk flertall for å gjennomføre en gransking av det kommunale barnevernet, nærmere bestemt minst fem saker som har vært spesielt problematiske.

Deler av hennes eget parti og de andre byrådspartiene var ifølge  Bergens Tidende sterkt imot dette, men opposisjonen bidro til å få forslaget gjennom.

To uker senere vil Fremskrittspartiet i Oslo gjøre det samme. Mandag hadde Moltu møte med Stenersen i Oslo, der de var enige om at det er alvorlig at Den europeiske menneskerettighetsdomstol skal se på ni norske barnevernssaker. De mener at den økende kritikken fra inn- og utland mot barnevernet må undersøkes.

Stenersen sier hun vil foreslå i Oslo bystyre at de også vedtar gransking av barnevernssaker.

– Jeg vil også oppfordre andre byer til å følge etter. Det er viktig at storbyene reiser seg og går foran i et felles løft, sier hun.

(©NTB)