Den statlige granskingskommisjonen legger frem sin rapport om Tolgasaken. Ordfører Ragnhild Aashaug og rådmann Siv Stuedal Sjøvold er tilstede.
Den statlige granskingskommisjonen legger frem sin rapport om Tolgasaken. Ordfører Ragnhild Aashaug og rådmann Siv Stuedal Sjøvold er tilstede.Fredrik Hagen/NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Tolga-rådmann er kritisk til Fylkesmannen

Rådmann i Tolga, Siv Stuedal Sjøvold, mener at Fylkesmannen har vært for passiv i Tolga-saken.

– Tolga kommune har fått hard medfart i denne saken, men vi kan ikke ta ansvaret for alle feilene som har blitt gjort. Jeg synes ikke at Fylkesmannen har gjort nok underveis for å klargjøre at vergemålet er deres ansvar, sier rådmann i Tolga kommune, Siv Stuedal Sjøvold.

Mandag la Fylkesmannen i Vestland, Statens sivilrettsforvaltning og Statens helsetilsyn fram sin granskingsrapport av Tolga-saken, og det ble avdekket flere alvorlige svikt i det offentliges behandling av brødrene Holøyen. Rapporten peker blant annet på at det ikke burde ha blitt opprettet vergemål for de tre brødrene, og at vergemålet ble opphevet for sent. Rådmannen i Tolga mener at det ikke har kommet tydelig nok fram at det er fylkesmannen som har ansvaret for opprettelsen av vergemål.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.