Fra 1. oktober skal kommunene kunne søke tilskudd til å bygge eller renovere sykehjemskjøkken. Regjeringen vil bruke 12,5 millioner kroner til formålet i år, ifølge Høyre. Bildet er fra Masfjorden sjukeheim, som lager maten selv. Foto: Britt Glosvik.

KS-lederen: Kjøkken ikke det viktigste i eldreomsorgen

– Tilskudd til sykehjemskjøkken er flott, men ikke det viktigste tiltaket for god eldreomsorg, sier KS-leder Gunn Marit Helgesen. Regjeringen vil bevilge 12,5 millioner til kjøkken i revidert nasjonalbudsjett.

Å bedre sykehjemsmaten er en av mine viktigste oppgaver, erklærte Sylvi Listhaug (Frp), da hun fredag ble utnevnt til eldre- og folkehelseminister.

– Sykehjemsplasser blir viktig. Kjøkken, god, ernæringsrik mat som er flott å se på, blir noe av det viktigste. Vi skal sørge for matlukt på sykehjemmene, sa hun, ifølge NTB, etter å ha overtatt nøkkelen til statsrådskontoret fra forgjengeren Åse Michaelsen (Frp).

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.