Knalltall for septemberskatten

Økonomi. Kommunenes skatteinntektene i september ble langt høyere enn regjeringen har lagt til grunn i statsbudsjettet.
Finansminister Siv Jensens departement har antatt at veksten i skatteinntektene skal erstattes av en kraftig nedgang ut året. Om veksten holder seg, får kommunene 4 milliarder kroner mer i inntekter enn opprinnelig antatt, og mer enn 2 milliarder mer enn regjeringen tror. Arkivfoto

Skatteinntektene for 2018 ligger an til å bli over 2 milliarder kroner høyere enn Finansdepartementet antok i statsbudsjettet for halvannen uke siden.

Det viser nye skattetall som Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserte i dag, torsdag.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.