MINDRE INNTEKTER? Sunnfjord kommune kan få over tjue millioner i reduserte inntekter, ifølge KS. Her er utsikt fra Hafstadfjellet over sentrum av tettstedet Førde i Sunnfjord, Sogn og Fjordane.
MINDRE INNTEKTER? Sunnfjord kommune kan få over tjue millioner i reduserte inntekter, ifølge KS. Her er utsikt fra Hafstadfjellet over sentrum av tettstedet Førde i Sunnfjord, Sogn og Fjordane.Foto: Samfoto/Helge Sunde
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er kommunene som taper på sammenslåing

Nærøysund, Sunnfjord og Indre Fosen vil få nedgang i inntektene som følge av sammenslåing, ifølge KS. De ber om at kommunene blir kompensert for inntektsbortfallet.

KS har regnet på hva ulike kommuner får igjen etter sammenslåing med ulike forutsetninger. De mener det er behov for individuelle tilpasninger for kommuner som får stor nedgang i inntektene som følge av bosetningskriteriene i inntektssystemet etter sammenslåing.

De aktuelle kommunene

Nærøy kommune og Vikna kommune slås sammen til én kommune fra 1. januar 2020. Navnet på kommunen er Nærøysund kommune.

Kommunene Naustdal, Gaular, Jølster og Førde blir Sunnfjord kommune fra 1. januar 2020.

Indre Fosen er en kommune på Fosen i Trøndelag. Indre Fosen består av de tidligere kommunene Rissa i Sør-Trøndelag og Leksvik i Nord-Trøndelag som slo seg sammen til en kommune 1. januar 2018.