OPPGITT: May Lundvang i Målselv kommune raser mot kommunen etter sjokkregning på eiendomsskatt for eneboligen i Målselv. Hele 23 prosent har klaget på kommunens eiendomstakst. Foto: Lisa Rypeng
OPPGITT: May Lundvang i Målselv kommune raser mot kommunen etter sjokkregning på eiendomsskatt for eneboligen i Målselv. Hele 23 prosent har klaget på kommunens eiendomstakst. Foto: Lisa RypengFoto: Lisa Rypeng
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Drukner i klager på eiendomsskatt

Retaksering av eiendom gir klagebråk i Kommune-Norge. – Kommunen er arrogant, sier May Lundvang i Målselv kommune.

Eiendomsskatt

– Norske kommuner fikk inn rundt 12,3 milliarder kroner i eiendomsskatt i 2017, ifølge tall fra SSB.

– Det er 366 kommuner som har eiendomsskatt. 253 kommuner har eiendomsskatt i hele kommunen, mens 67 har det kun på verk og bruk.

– Hvert år er det en stor an­del kom­mu­ner som må gjen­nom­fø­re om­tak­se­ring. I 2017 var det 19 kommuner som gjennomførte retaksering.

– Alle ei­en­dom­mer skal tak­se­res hvert ti­en­de år. Når det gjennomføres en retaksering, må all skattepliktig eiendom i kommunen takseres.

– Klagefristen er 6 uker fra kunngjøring av at eiendomsskattelisten er lagt ut eller fra skatteseddelen ble sendt skattyteren.

Kilde: KS eiendomsskatteforum

Kommunal Rapport har sett nærmere på antall klager i kommuner som har gjennomført retaksering i 2017. På klagetoppen er Målselv kommune i Troms.