Hør mer om statsbudsjettet

Podkast. Endringer i eiendomsskatt, nye signaler om momskompensasjon og veksten i frie inntekter er noe av det som diskuteres i ukas podkast fra Kommunal Rapport.

Avdelingsdirektør Rune Bye i KS kommenterer det ferske forslaget til nytt statsbudsjett fra regjeringen.

Et av forslagene er at eiendomsskatten ikke skal kunne økes så raskt som i dag.

– Det er kanskje spesielt her at vi er skuffet over hva som kommer i statsbudsjettet. Eiendomsskatt er nesten den eneste inntektskilden du kan si det er lokaldemokratiet kan bestemme over. Å begrense slik at skatten bare kan øke med 1 promille mot 2 i dag, er et inngrep i handlefriheten vi har i lokaldemokratiet i dag, sier Bye i podkasten.

KS vil ta opp saken på høringen som kommer i finanskomiteen senere i høst. Bye regner med at saken blir tema på de mange fylkesvise konferansene som KS avholder rundt om i landet framover.

Les også:

 

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.