Riksrevisoren bekymret for gjelda

Økonomi. Gjeldsbyrden i Kommune-Norge blir stadig større. Bekymringsfullt, mener Riksrevisjonen. Lokalpolitikerne får for dårlig informasjon om hvor stor gjeldsbelastningen er, ifølge ny rapport.
Kommunestyrene får for dårlig informasjon om gjeldsutviklingen i egne kommuner, mener riksrevisor Per-Kristian Foss. Foto: Riksrevisjonen

De siste ti årene har gjeldsnivået i kommunene økt fra 60 til 76 prosent av inntektene. Det viser Riksrevisjonens undersøkelse av kommunenes låneopptak og gjeldsbelastning som tirsdag ble overlevert Stortinget.
Variasjoner

Det er store variasjoner mellom kommuner i gjeldsnivå og evne til å kunne betjene gjelden. Men hver sjette kommune vil få problemer dersom inntektene går ned eller rentene opp, noe som gir grunn til bekymring, mener riksrevisor Per-Kristian Foss.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.