Økonomisjef Hege Etterlid i Stord er blant dem som ikke kan glede seg over ekstra store skatteinntekter i år, siden skatteveksten i Stord er svært lav målt mot landet ellers. Her med rådmann Magnus Mjør. Arkivfoto: Henrik Mundal Andreassen, Sunnhordland

Vil sette ekstrapengene på fond

Økonomisjefer i Kommune-Norge ber politikerne sette av de ekstra skatteinntektene på fond, og ikke bruke dem opp. Få tror årets skattevekst gjør det lettere neste år.

Kommunal Rapport fortalte sist uke at de siste skattetallene tilsier at inntektene kan bli nesten 7 milliarder kroner høyere i år enn opprinnelig budsjettert.

Vi har i kjølvannet av de nyeste tallene spurt økonomisjefer landet rundt om hvordan de mener ekstrainntektene bør brukes. Som kjent er det lokalpolitikerne i kommunestyret som bestemmer hvordan pengene skal benyttes.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.