Arkivfoto: Ole Morten Melgård.

Starter året uten budsjett

Ordføreren i Leka mener de aller minste kommunene må få et mikrokommunetillegg. Selv starter han året uten et vedtatt budsjett – i strid med kommuneloven.

Leka er den nest minste kommunen i landet med 570 innbyggere, og før jul klarte ikke politikerne å få vedtatt et budsjett i balanse. De vedtok et underskuddsbudsjett som ble underkjent av fylkesmannen. Nå driver altså kommunen ulovlig og uten gyldig budsjett, noe som er veldig uvanlig og i strid med kommuneloven.

– Vi har ikke penger til å drive et helt år, sier ordfører Per Helge Johansen (Sp) til Kommunal-Rapport.no. Fylkesmannen har allerede bidratt med 2,4 millioner kroner i skjønnsmidler, og et møte hos fylkesmannen på nyåret ga ikke mer penger i kassa. Inge Ryan, som er fylkesmann i Nord-Trøndelag, ba lekaværingene dra hjem og regne en gang til.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.