Kroken på døra for Unibuss i Oslo vest

Ruter har avvist klagen fra det korrupsjonsrammede busselskapet Unibuss. Dermed får ikke det kommunale busselskapet være med i anbudsrunden i Oslo vest neste år.

I oktober kastet Oslo og Akershus' kollektivselskap Ruter Unibuss ut av anbudskonkurransen om busstjenester i Oslo vest fra 2012 på grunn av avsløringen om korrupsjon i selskapet. Kontrakten har en mulig verdi på 1,8 milliarder kroner.

Unibuss ved styreleder Cato Hellesjø klaget på avgjørelsen, men Ruter holder fast på sitt, melder ABC Nyheter. Avgjørelsen kan ifølge nettstedet koste Unibuss flere millioner i omsetning, mens 200 bussjåfører kan bli overtallige.

Til sammen ti personer er hittil siktet i korrupsjonssaken i og rundt Oslos kommunale busselskap. Skandalen oppgis som begrunnelse for Ruters avslag.

«Administrerende direktør for Unibuss AS, Helge Leite, er varetektsfengslet for ytterligere to nye uker, til sammen seks uker, de første to med brev- og besøksforbud. Flere av de nye siktede har tilstått/erkjent de faktiske forhold de er siktet for. Ruter tar til etterretning den stadig mer alvorlige utviklingen saken får», heter det i et brev fra Ruter.

Det var interne undersøkelser og tips fra Tyskland som førte til etterforskning og pågripelse av flere personer i selskapet Unibuss. En av de siktede har innrømmet å ha tatt imot bestikkelser fra den tyske bussleverandøren MAN.

(©NTB)