Volda kommune anmelder restaurant etter smitteutbrudd

Restauranten og utestedet MyKitchen i Volda er anmeldt av kommunen etter smitteutbruddet.

– Vi er i en prosess hvor vi skal anmelde dette forholdet. Jeg vet ikke om anmeldelsen er sendt allerede, men den skal sendes i dag, sier ordfører Sølvi Dimmen (Sp) i Volda kommune til TV 2.

Bakgrunnen for anmeldelsen er opplysninger som har kommet fram i mediene, opplyser ordføreren.

Politiet bekrefter i en pressemelding at de har mottatt anmeldelsen fra kommunen.

– Møre og Romsdal politidistrikt opplyser at undersøkelser iverksettes. Utover dette har vi ikke mer informasjon å gi i saken, nå før helgen, sier politiadvokat Jan Roar Gidske i pressemeldingen.

Til sammen 81 personer har fått påvist koronaviruset i Ørsta og Volda de siste tre dagene. Flere av smittetilfellene har blitt sporet tilbake til restauranten MyKitchen i Volda sentrum.

– Vi har ikke fått noen direkte henvendelser, men vi har sett videoer fra utestedet som er oppsiktsvekkende. Derfor har vi bedt politiet om å undersøke saken videre, sier Dimmen til TV 2.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.