Øvre Eiker kommune planlegger nytt renseanlegg. Men det er helt urealistisk å få det klart til den fristen Statsforvalteren har satt, ifølge kommunedirektør Trude Andresen i Øvre Eiker.– Jeg synes det blir mye pisk og lite gulrot, sier hun.

Øvre Eiker kommune planlegger nytt renseanlegg. Men det er helt urealistisk å få det klart til den fristen Statsforvalteren har satt, ifølge kommunedirektør Trude Andresen i Øvre Eiker.

– Jeg synes det blir mye pisk og lite gulrot, sier hun. 

Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Trues med tvangsmulkt for sviktende avløpsrensing

Rensekrav brytes og gamle avvik er ikke rettet. Både Øvre Eiker og Kongsberg fikk fem avvik, «byggestopp» og varsel om tvangsmulkt etter tilsyn med avløpsanleggene. 

Bare Hole hadde orden i kloakken da avløpsanleggene i åtte kommuner i Viken i høst ble inspisert av Statsforvalteren. Til sammen resulterte tilsynsaksjonen i 30 avvik fordelt på sju kommuner. (Se faktaboks)

– Det er alvorlig at vi finner så mange avvik, at rensekrav ikke overholdes og at flere av kommunene heller ikke har fulgt opp de avvikene de fikk sist, sier seksjonssjef Hilde Sundt Skålevåg hos Statsforvalteren i Oslo og Viken til Kommunal Rapport.