Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Slik møter de Stine

Stine Alexandersen er helsesekretær og helsefagarbeider. Hun stiller i fullt smittevernutstyr når de mulig koronasmittede i Nesodden skal testes. De som ikke tar tester i det midlertidige teltet kommunen har satt opp, kjører Alexandersen hjem til. Utenfor huset deres kler hun på seg verneutstyret. De hun skal ta prøver av, må også komme ut til henne.

– Tilstanden til dem jeg møter varierer, noen har bare små symptomer, andre er svimle og veldig syke.

Bilen Alexandersen kjører, blir bare brukt til dette. Alt hun trenger av utstyr til testing, i tillegg til to gule bokser til farlig avfall ligger i bilen. – Totalt har vi testet 426 personer. Jeg anslår at jeg har tatt rundt halvparten av disse testene.

Det er nå 41 registrerte tilfeller av korona på Nesodden.

– Er folk bekymret?

– Det varierer veldig. Folk er ikke redde for at de selv skal bli syke, men for at de skal smitte andre. Ikke alle vil ta dette helt seriøst, de forstår ikke alvoret. Siste uka har de tatt det mer på alvor, men nå begynner de å kjede seg hjemme.

– Jeg må skifte verneutstyr for hver person jeg tester. Heldress, åndedrettsvern, briller og hansker. Det føles veldig sløsete. Men de sier vi har nok utstyr.

Det har gått tre uker siden Norge ble stengt ned. Det merker også Alexandersen.

– Det har roet seg nå, det er færre som kommer hit til teltet for å bli testet, og det er færre jeg kjører rundt til. Kriteriene for hvem som skal testes har endret seg.

– Det skal bli godt å få vanlig arbeidsdag igjen, sier Stine Alexandersen.