Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fikk «heltemottakelse» da han besøkte Brønnøysund videregående skole på fredag, ifølge Brønnøysunds Avis. Nå skriver avisen at elevene hadde fått beskjed av skolen om å ta godt imot stortingspolitikeren. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum, NTB scanpix

Skole ga elever beskjed om å heie på Sp-lederen

Elevene ved Brønnøysund videregående skole fikk en tekstmelding med beskjed om å heie og ikke bue på Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum da han besøkte skolen.

Vedum besøkte skolen fredag. I forkant fikk elevene en melding via systemet Transponder. De ble bedt om å møte opp ved hovedinngangen for å delta på en markering for å bevare yrkesfag som fylkesrådet ønsker å legge ned ved skolen. Senterpartiet sitter i fylkesrådet sammen med Arbeiderpartiet, SV og KrF.

– VIKTIG: Han er en av våre støttespillere, så han skal vi heie på og klappe inn. Ingen buing. Dette er kjempeviktig. Lykke til! het det i meldingen, gjengitt av Dagbladet.

Saken ble først omtalt av Brønnøysunds Avis.

Aleksander Sund, som er medlem av Rød Ungdom og elev ved skolen, kaller meldingen politisk sensur.

– Jeg hadde planer om å lage en plakat som ikke var Sp-vennlig. Så fikk vi beskjed om at vi måtte vise ham støtte fordi han kan redde linjene. Da måtte planene endres, sier Sund til Dagbladet.

Rektor Sylvi Halseth beklager beskjeden om å heie og ikke bue.

– Det er opp til den enkelte elev å ha sin formening om hvem som er støttespillere eller ikke. Jeg som rektor er opptatt av at elevene skal ha egne politiske meninger, og at skolen skal være et miljø for å få utvikle politisk engasjement, sier Halseth til Brønnøysunds Avis.

(©NTB)