Fredag kunne byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo annonsere lettelser i koronatiltakene i hovedstaden.

Fredag kunne byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo annonsere lettelser i koronatiltakene i hovedstaden.

Arkivfoto: Terje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Raymond Johansen: – Nå avslutter vi den sosiale nedstengingen av Oslo

Hele det resterende trinn to i gjenåpningen av Oslo skjer onsdag i neste uke. Dermed åpner skjenking, treningssentre, restauranter, museer og lignende igjen.

– Dagen i dag er en stor dag. Nå avslutter vi den sosiale nedstengingen av Oslo, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse i Oslo rådhus fredag ettermiddag.

Der offentliggjorde han at alt som er igjen av trinn to av gjenåpningen i Oslo, innføres fra onsdag i neste uke.

Gjenåpningen innebærer at det blir lov med alkoholservering til klokken 22, restauranter og kafeer får igjen ta imot sittende gjester, treningssentre og svømmehaller, teatre, museer og konsertsteder får åpne igjen. Det åpnes for arrangementer innendørs for inntil 20 personer når det er faste, tilviste plasser.

– Vi tar et stort steg mot en gjenåpnet by og et stort steg tilbake til den hverdagen og det bylivet som vi har savnet så lenge, sa byrådslederen.

Johansen sa at gjenåpningen vil bidra til å få mange som har vært permittert eller har blitt arbeidsledige, tilbake i jobb.

Disse lettelsene innføres i Oslo fra 26. mai

* Kafeer, skjenkesteder og restauranter kan åpne igjen, og det åpnes for skjenking til klokken 22. Fra 27. mai er det ikke lenger krav om matservering ved skjenking.

* Treningssentre og svømmehaller åpner, men strenge begrensninger på antall, strenge krav til avstand, og forbud mot gruppetrening.

* Det åpnes for innendørs trening og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år på grupper inntil 20 personer.

* Kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder kan åpnes for inntil 20 personer om gangen på faste tilviste plasser.

* Museer og gallerier kan åpne med samme antallsbegrensninger som gjelder for butikker og lignende.

* Arrangement innendørs for opptil 20 personer når det er faste tilviste plasser. Dette inkluderer også gudstjenester, bønnesamlinger, vielser, dåp og lignende ritualer.

* Utendørs åpnes det for arrangement for inntil 50 personer med faste tilviste plasser eller for 30 personer hvis det ikke er faste plasser.

* Fritidsklubber åpner for inntil 20 personer om gangen.