Ordfører 
Rita Ottervik
 Ottervik sier til Adresseavisen at flere politikere er satt i karantene i påvente av prøvesvar, men kan ikke svare på hvor mange.

Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Politiske møter avlyses i Trondheim etter koronasmitte

Ordfører Rita Ottervik i Trondheim avlyser politiske møter etter at en bystyrerepresentant har fått påvist koronasmitte.

Ottervik sier til Adresseavisen at flere politikere er satt i karantene i påvente av prøvesvar, men kan ikke svare på hvor mange.

Det var bystyrepolitiker Alida Johanne Domaas (SV) som testet positivt for koronaviruset. Hun er nå i isolasjon i Oslo, men har deltatt på møter i både Trondheim og Oslo den siste tiden.

Bystyrepolitikeren sier hun har ringt de hun har vært i nærheten av, og ordfører Ottervik sier det er få bystyrerepresentanter som har hatt nærkontakt med SV-politikeren. Formannskapsmøtet tirsdag og andre møter avlyses likevel for å være føre var.

– Alle vararepresentanter og bystyrerepresentanter er oppfordret til å være ekstra obs på symptomer og ha lav terskel for å teste seg, sier Ottervik.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.