Vanligvis pleier skolene i Asker å utmerke seg på skolemålinger. Men den nye skolebidragsindikatoren viser at de videregående skolene i kommunen ikke er er i landstoppen i å løfte elevene. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke
Vanligvis pleier skolene i Asker å utmerke seg på skolemålinger. Men den nye skolebidragsindikatoren viser at de videregående skolene i kommunen ikke er er i landstoppen i å løfte elevene. Arkivfoto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Overrasket over bunnplassering

Asker videregående og Rud videregående i Bærum er blant de dårligste av alle videregående skoler på skolebidragsindikatoren. Asker-rektor er overrasket.

– Jeg må studere rapporten grundig for å kunne gi et kvalifisert svar på vårt resultat,  men jeg blir jo veldig overrasket over at vårt skolebidrag er såpass under snittet fordi vi generelt har veldig gode resultater, sier rektor Cathrine Kittilsen Zandjani ved Asker videregående skole.

Fakta

Bakgrunnen for skolebidragsindikatoren er at andre faktorer enn skolens bidrag har betydning for elevenes skoleresultat.

Dette er eksempel innvandringsbakgrunn, foreldrenes utdanning og inntekt og elevenes forkunnskaper målt med karakterer.

NIFU har derfor tatt hensyn til tidligere karakterer, borteboerstatus, grunnstipendstatus og husholdningsinntekt, foreldrenes yrkesstatus og utdanning, innvandringsstatus og kjønn i indikatoren.

Kilde: Utdanningsdirektoratet