Rundt 21.250 lærere fortsatt fordypningen de trenger, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Rundt 21.250 lærere fortsatt fordypningen de trenger, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Over 20.000 lærere mangler fortsatt fordypning

Mandag kan lærere begynne å søke videreutdanning. Regjeringen har som mål at alle lærere skal ha videreutdanning innen 2025, men det er langt igjen.

22 prosent av mattelærerne, 34 prosent av engelsklærerne og 16 prosent av norsklærerne må fortsatt melde seg opp til fordypning. Til sammen mangler omkring 21.250 lærere fortsatt fordypningen de trenger, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Høsten 2025 må alle lærere som skal undervise i de tre såkalte basisfagene, ha minimum 30 studiepoeng i disse fagene, 60 poeng for ungdomsskolelærere. Ifølge Kunnskapsdepartementet har tallet på lærere som ikke oppfyller dette kravet, sunket med over 12.000 siden 2015.

– Vi vet at skolene står i mye nå, men smittesituasjonen forventes å bli bedre til høsten. Derfor er det viktig at kommunene legger en plan for hvordan de kan oppfylle kravet til fordypning. Mange lærere ønsker faglig påfyll, og de som har gjennomført videreutdanning, mener selv de er blitt bedre til å undervise, sier kunnskapsminister Guri Melby (V).

Søknadsfristen er 1. mars.

(©NTB)