Det haster med å få gjort noe med sikkerheten på fylkesveiene, mener flertallet på Stortinget.

Det haster med å få gjort noe med sikkerheten på fylkesveiene, mener flertallet på Stortinget.

Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ny ras- og skredsikringsplan fikk flertall på Stortinget

Forslaget om en ny helhetlig ras- og skredsikringsplan for fylkesveinettet, så vel som riksveinettet, fikk tirsdag flertall på Stortinget.

– Det kan ikke være hvem som eier veien, som skal avgjøre sikkerheten. Det haster å få gjort noe med problemer på mange fylkesveier. Det er Stortinget som sitter på pengene, og da må staten ta ansvar, sier stortingsrepresentant Geir Jørgensen i Rødt, som sikret flertallet sammen med SV, Høyre og Frp.

Stortinget vedtok tirsdag flere tiltak for å sikre landets veier mot ras og skred. De ber regjeringen legge fram en handlingsplan med en helhetlig vurdering av sikringsnivå for Stortinget.

I tillegg ber de regjeringen utarbeide et innovasjonsprogram som skal finne flere alternative løsninger til skredsikring og skredovervåking.

Forslagene ble opprinnelig stilt av Høyre. Med SVs stemmer fikk forslaget altså flertall.

– Jeg er glad for at de veldig mange rasfarlige veiene i Norge nå blir gjort noe med. Her er det et helt vanvittig etterslep, og vi må begynne jobben for tryggere distriktsveier så fort som mulig, sier SVs transportpolitiske talsperson Mona Fagerås til NTB.

(©NTB)