– Det kommunene og fylkene har fått til nå av krisepenger, er som ei pølse i slaktetida, mener leder Karin Andersen (SV) i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité. 

Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Mener at krisepengene til kommunene må komme raskere

Leder Karin Andersen i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité mener at kommunene og fylkene ikke kan vente til langt ut i juni før de får nye krisepenger. 

Like før helga skrev Kommunal Rapport at det var fylkeskommunen Viken som måtte forskuttere krisehjelp til kollektivselskapene Ruter og Brakar fordi de bevilgede, statlige krisepengene ennå ikke hadde nådd fram, over tre uker etter at Stortinget hadde vedtatt dem. Det skapte likviditetsproblemer for trafikkselskapene. 

En annen artikkel viser at kommunenes direkte merkostnad på grunn av korona-pandemien er nesten dobbelt så høy enn det som er blitt bevilget i støtte så langt.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.